Rólunk

Az úszás  nem csak sport: életre szóló biztonság, egészséges életforma.


Hitvallásunk alapja, hogy engedjük, hogy a gyermek fedezze fel a vizet magának. Mi megmutatjuk az utat és azon végig segítjük őket (fokozatosan egyre kevesebbet), de hagyjuk, hogy a kicsik memóriája visszataláljon a születésük előtti természetes közegükbe. 


Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermek saját maga döntsön úgy, hogy megteszi a következő nagy lépést (pl. víz alá teszi a fejét).  Ezáltal kontrollálva érzi az eseményeket és így gyorsabban fejlődik. Természetesen sok éves  tapasztalat birtokában számos trükköt ismerünk annak érdekében, hogy ez a folyamat nemcsak a gyermek, hanem a szülők elvárásainak is megfeleljen.


Nálunk nincsenek szintek vagy tesztek, ami adott esetben plusz stresszt okozna a gyermeknek. Mérföldkövek vannak, amiket mindenki akkor ér el, amikor annak eljött az ideje. Természetesen igyekszünk a hasonló korú és úszástudású gyermekeket együtt fejleszteni, de tudjuk, hogy minden gyermek más ütemben érik fizikai és pszichikai értelemben is. A Vízvarázsnál az USA-ban elsajátított módszerünknek köszönhetően mindenki a saját ritmusában tud fejlődni - akár egy csoporton belül is.


Hisszük, hogy a jó szakember képes az egyéni igények szerint fejleszteni, vagy adott esetben egy kétéves hangulatingadozására reagálni és nem várja el, hogy a gyermek igazodjon az “előírt tervhez”. A Vízvarázs modell lényege, hogy szakembereink orvosi iránymutatás mellett, többféle fejlesztési módszer és technika birtokában vannak, de szabad kezet kapnak abban a tekintetben, hogy hogyan juttatják A-ból B-szintre a gyermekeket. Bár a legkisebbeknél  fontos, hogy a megszokott mederben folyjon a foglalkozás ismerős gyakorlatokkal, nálunk előfordulnak  kívülről improvizációnak tűnő - valójában a gyerekek napi hangulatához és a csoport összetételéhez igazodó - fejlesztő gyakorlatok. Nem titok: ha egy gyermek szívesen csinál valamit, akkor lelkesebben és gyorsabban tanul. Célunk, hogy magabiztosan és boldogan sajátítsanak el egy nélkülözhetetlen életmentő tudást, ami remélhetőleg egész életüket végigkísérő életstílussá válik.Lorem ipsum dolor sit amet

Dolnay Andi

Dolnay Andi vagyok, Budapesten születtem és mivel édesapám vízilabda edző volt, gyakorlatilag a BVSC uszodában nőttem fel. Hat évesen kezdtem vízilabdázni, majd többszörös utánpótlás válogatott lettem. 18 évesen ösztöndíjjal New Yorkban tanultam tovább, ahol úsztam és vízilabdáztam az egyetemi csapatban. Az üzleti diploma megszerzése után néhány évig a szakmámban dolgoztam, de nem sokkal később csatlakoztam New York legnagyobb úszóiskolájához, ahol 6 éven keresztül tanítottam gyerekeket 6 hónapos babáktól 18 éves vízilabdásokig. A férjemmel létrehoztunk egy vízilabda szakosztályt, de az igazi szerelem a picik tanítása lett, különösen gyermekeim születése után. Az egyik legjobb érzés a világon, amikor látom őket mosolyogni, hogy mennyire elemükben vannak a vízben, mennyire élvezik a szabad mozgás örömét.


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.